Kattenkruid

rosse kat ruikt aan catnip, valeriaan

Wat is kattenkruid, valeriaan ook catnip genoemd?

Kattenkruid of de Valeriaanplant is een vaste plant dat ook familie is van de munt plant. Als je deze plant in je tuin hebt staan, dan kan ik al denken waar jullie poezels hun middagdutje gaan doen. 😉 Valeriaan geeft heel mooie paarsachtige bloemen. Leuke plant om in de tuin te hebben.
kat slaapt tussen valeriaanplanten

Kattenkruid...
Een betoverend effect op katten.

Kattenkruid bevat verschillende stoffen en olie, nepetalacton, dat een zalig, bijna euforisch, ontstressend effect kan hebben op je kat. Volledig veilig, niet verslavend en totaal ongevaarlijk voor je kat.

Niet elke kat is gevoelig voor kattenkruid. Ongeveer 80% van de katten wel, de andere 20% is zelfs niet geïnteresseerd. Kittens en oudere katten reageren meestal minder op kattenkruid.

60% van de katten komt in een soort high van kattenkruid. Ze rollen over de vloer, trappen met hun achterpoten, schuren tegen het kruid aan,… Een gelukzalig gevoel dat ze ongeveer 15 minuten ervaren.

Hoe herken je of je kat gek is op kattenkruid?

kat speelt met kattenrkuid speeltje

Hoe bewaar je kattenkruid?

Bewaar kattenkruid in een gesloten pot. Voor mij heeft het de geur van zweetvoeten en ik word er allesbehalve “high” van.

Wij mensen kunnen valeriaan gebruiken om thee van te maken en dan heeft het een kalmerend effect waar je bijvoorbeeld sneller van inslaapt.

Die thee kan je ook gebruiken en in een flacon doen. Zo kan je het verstuiven op krabpaal, kussentjes, dekens, … Deze plekken worden nog leuker voor je kat op deze manier.

Het speelgoed van de poezen bewaar ik in een doos die ik kan afsluiten en 1 keer per week strooi ik er een kleine hoeveelheid valeriaan over. Zo blijft het speelgoed  interessant en wordt er heel graag mee gespeeld.

Olaf, een van mijn hotelgasten geeft in het filmpje een perfecte demonstratie van het kattenkruid effect. 

kattenkruid kopen. 

Wij hebben altijd potjes vers kattenkruid op voorraad. Bij Poezen op Zolder kan je een potje kattenkruid kopen.

1 potje kattenkruid € 5.00
kattenkruid kopen bij poezen op zolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *